Apakah Orang Tua Selalu Lebih Memilih Wanita yang Lebih Muda? Mungkin tidak


Reproduktor

Najnovije vijesti za seksualne bolesti

 • Tinejdžeri odgađaju seks
 • Trump Admin pravila o kontroli rađanja
 • Repeat infekcija vjerojatno za muškarce s HPV
 • HIV stječe otpor protiv lijekova koji spašavaju život
 • 21 milijuna u svijetu sada imaju pristup HIV-uMeds
 • Želite više vijesti? Prijavite se za newsletter Medicina!

ČETVRTAK, 9. veljače 2017.( HealthDay News) - Stereotip koji starije muškarce obično privlači mnogo mlađe žene možda neće u potpunosti odražavati stvarnost, navodi se u novoj studiji.

Studija finskih odraslih osoba otkrila je da su mnogi heteroseksualni muškarci zainteresirani za žene znatno mlađe od njih. I prosječno imali su obilniju definiciju "premladi" od žena.

No, s druge strane, muškarci su također bili privučeni ženama svoje dobi. I dok su stari, također su zrele i njihove sklonosti za seksualnog partnera.

U osnovi, stereotip koji stariji muškarci idu za mlade žene "previše sirova", kaže istraživač Jan Antfolk, Sveučilišta Abo Akademi, u Turku, Finska.

"Naravno, neki stariji muškarci imaju snažnu sklonost prema jasno mladim ženama, ali većina ih često privlači i za stariju ženu", rekla je Antfolk.

"Zanimljivo je da muškarci dobi postaju manje izbirljivi u dobi", dodao je."Oni izvještavaju o interesu za mlađe i starije žene".

I naravno u stvarnom svijetu, naglasio je Antfolk, niti muškarci ni žene ne temelje svoje romantične izbore samo na dobi.

"Tražimo mnogo različitih karakteristika pri odabiru partnera, a dob je samo jedan od njih", kazao je.

Za studiju, Antfolk je istraživao gotovo 2.700 odrasle osobe od 18 do 50 godina. Neki su bili sami, rekao je, a neki su bili u dugoročnim odnosima. Većina je bila heteroseksualna, dok je nešto više od 1.000 bilo biseksualno ili homoseksualno.

Svi sudionici studije dali su raspon dobi koje bi "razmotrili" za seksualnog partnera. Zatim su ih pitali o svojim stvarnim partnerima u proteklih pet godina.

Sveukupno, pronađeno je Antfolk, mladi muškarci preferiraju žene svoje dobi. U usporedbi sa ženama, muškarci su bili općenito spremniji razmisliti o partneru znatno mlađoj nego što su bili.

Primjerice, prosječna starost heteroseksualnih muškaraca u istraživanju je bila 37. U prosjeku bi razmislili o seksu sa ženom koja je bila mlađa od 21.

Za usporedbu, heteroseksualne žene u prosjeku su bile 35 godina, a najmlađepartneri koje bi razmotrili bio oko 27( opet, u prosjeku), pokazali su rezultati.

Kao što su žene postale starije, uglavnom su stavljale više granica na to kako bi mogle ići: za svaku godinu u dobi žene njezina se definicija "premlada" povećala za oko četiri mjeseca, pronašla je Antfolk.

Muškim se preferencijama također razvio, iako ne toliko: njihova najmlađa dobna granica postala je u prosjeku za dva mjeseca, svake godine.

Ali muškarci su također zainteresirani za žene u vlastitoj dobi, otkrila je studija. I muškarci i žene nisu se jako razlikovali kad je došlo do najstarijeg doba koje bi razmotrili.

Plus, muško ponašanje izgledalo je različito od njihovih iskazanih interesa. Obično su imali seksualne odnose sa ženama koje su bile bliske vlastitoj dobi.

Bez obzira da li to odražava istinsku želju muškaraca - ili jednostavnu stvarnost - nije jasno, prema Justin Lehmiller, socijalnom psihologu koji nije bio uključen u studiju.

"To bi moglo biti više odraz kako funkcionira dating igra", rekao je Lehmiller. On usmjerava diplomski program socijalne psihologije na Sveučilištu Ball State u Muncieu, Ind.

No, teško je znati što pokreće ljudsko stvarno seksualno ponašanje, istaknuo je Lehmiller. Sudionici studije bili su upitani o dobnoj skupini svojih seksualnih partnera - ali "kontekst" je izostavljen, rekao je.

Dakle, nije jasno koliko često stariji muškarci zapravo pripadaju ženama u vlastitoj dobi ili koliko su često bili s istom ženom proteklih 20 godina, objasnio je.

Ipak, rezultati pokazuju da "muška niža dobna granica za seksualnog partnera ne može biti niska kao što smo mislili, na temelju prethodnih istraživanja", rekao je Lehmiller.

Ali dodao je "važan upozorenje".Studija je provedena u Finskoj, a rezultati se ne mogu proširiti i na druge kulture, uključujući Sjedinjene Države.

Antfolk se složio, ističući da Finska ima visoku razinu "ravnopravnosti spolova" koja je mogla utjecati na nalaz.

Što se tiče biseksualnih i homoseksualnih sudionika istraživanja, pojavili su se slični obrasci. Tipično, muškarci su bili voljniji razmotriti mnogo mlađe partnere od žena.

Ali ti su interesi češće prevedeni na ponašanje kod homoseksualnih muškaraca. Njihovi stvarni partneri bili su ponekad mnogo mlađi, otkrila je studija.

Prema Lehmilleru, taj je nalaz u skladu s prošlim istraživanjem koji pokazuje veće dobne razlike u istospolnim parovima u odnosu na heteroseksualne parove. Moguće je, rekao je, da iste spolne parove imaju različite "norme" kada je riječ o dobi i datiranju.

Antfolkovi su nalazi objavljeni u časopisu Evolutionary Psychology u siječanjskom ožujku.

 • Seksualno zdravlje: iznenađujuće zdravstvene prednosti seksa

  Iznenađujuće prednosti seksualnog prikaza

 • Uzmi Sex &Ljubavni kviz

 • Ubojice iz seksa: uzroci niske libido

  Ubojice iz seksa ubojica Slideshow: Uzroci niske Libido

 • Bagikan:
instagram viewer